23. dubna 13:06

Vojtěch

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Informace » Proč chodit do „matematické třídy“?

Zařazeno do kategorie Informace • aktualizováno 13. dubna 2015

Proč chodit do „matematické třídy“?

Už dlouhá léta nabízí ZŠ Dukelská žákům, kteří mají zájem o matematiku a přírodní vědy, možnost navštěvovat speciální třídu s rozšířenou výukou matematiky a přírodovědných předmětů. Díky tomu vznikla také naše třída. Po čtyřech letech vzorců, rovnic, výpočtů a pokusů jsme došli na konec devítky. Díky našim učitelům, kteří nás zasvětili do tajů matematiky, fyziky chemie, informatiky a dalších předmětů, jsme uspěli v mnoha soutěžích.

Již v 6. třídě se nám podařilo dosáhnout 2., 4. a 5. místa v okresním kole Matematické olympiády a v 7. třídě 3. a 4. místa. To nám ale nestačilo a pokračovali jsme dál. V Matematickém klokanovi jsme v rámci naší školy obsadili všechny medailové pozice a v první desítce bylo 8 žáků „našich“. Když jsme se Matematické olympiády zúčastnili v 8. třídě, dařilo se ještě lépe. Vybojovali jsme 1. (bez ztráty jediného bodu), 3., 5. i 6. místo. V rámci školy jsme tento rok obsadili v Matematickém klokanovi 1. a 3. místo. Nejvíce se nám ale dařilo letos, v 9. třídě. Z okresního kola Matematické olympiády, kde jsme potvrdili opět 1., 3., 5. a 6. místo, jsme se probojovali až do kraje. Všichni 4 matematici se stali úspěšnými řešiteli a Honza Kočí druhým místem potvrdil kvality nás, „emkařů“, v silné konkurenci studentů osmiletého gymnázia. Za tyto úspěchy musíme poděkovat paní učitelce Kadlecové.

Výborných výsledků jsme ale nedosahovali jen v matematice. Ve Fyzikální olympiádě v 7. i 8. třídě obsadili první dvě místa Josef Ouředník a Jakub Káník. A jak to dopadne letos, to se brzy uvidí.

Ani záhady chemie nám nezůstaly utajeny. Svědčí o tom 3. místo v okresním kole Chemické olympiády a 2. až 4. místo v soutěži Hledá se nejlepší chemik.

Do informatiky naši třídu výborně zasvětil pan učitel Novotný. V celostátní soutěži Bobřík informatiky získal krásné 3. místo Petr Šejvl.

Žáci naší třídy se s pěknými výsledky účastnili i přírodovědných soutěží.

Vynikli jsme nejen v předmětech, na které se naše třída specializuje. Vyhráli jsme Vodňanský vědomostní víceboj, získali jsme 21. místo v celostátním finále Eurorébusu, prokázali jsme, že se vyznáme ve světě financí výhrou okresního kola v soutěži Finanční gramotnost a skvěle se umisťovali v zeměpisných olympiádách. I pro matematiky jsou důležité znalosti jazyků, své schopnosti jsme prokázali v olympiádě z češtiny, němčiny i angličtiny.

Nyní jsme na rozcestí. Již brzy se rozutečeme a každý zvolí jinou cestu. Moc děkujeme paní učitelce třídní Aleně Babkové za trpělivost a starostlivost. Bude se nám po ní i po škole stýskat. Pomyslnou štafetu předáváme mladším ročníkům.

Všem budoucím „emkařům“ přejeme, aby se jim dařilo minimálně tak jako nám. Za žáky 9.M Josef Ouředník a Petr Šejvl.

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd