29. března 00:57

Taťána

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Projekty » Ukliďme Česko se povedlo

Zařazeno do kategorie Projekty • aktualizováno 23. května 2022

Ukliďme Česko se povedlo

Ukliďme Česko se povedlo

Po letech jsme se ve větší míře připojili k celorepublikové akci Ukliďme Česko, která má za cíl zlepšit životní prostředí a život v naší domovině. Tato dvoudenní akce byla propojena se Dnem Země a soutěží Šifrovačka.

Žáci 6. a 7. tříd v úterý 19. dubna absolvovali úklid v bezprostředním okolí školy, a to od mostu Jana Palacha k mostu na Písecké a od nádraží po ulici 5. května. Starší žáky čekal úklid v pátek 22. dubna podél řeky Otavy a Volyňky i v Rennerových sadech a na sídlišti Mír.

Obě skupiny nashromáždily cca 800 kg odpadu, což odpovídá asi 80 pytlům. Nacházely různé předměty každodenní potřeby i nevšední věci, mnohdy i nebezpečné – přivolána musela být i městská policie. Většina z přítomných si uvědomila, jak i jeden odhozený papírek, plechovka může přírodě zavařit a znemožnit jí běžně žít. Na Podskalí byla připravena hra Šifrovačka, což znamenalo deset stanovišť se zapeklitou otázkou různého typu. Úkolem každé skupiny tak bylo vyluštit šifry a získat klíč k tomu, aby společnými třídními silami vytvořily živý land art. Šifry ale nebyly vůbec snadné a hlavně propojovaly všechny předměty.

Věřím, že se všem nakonec akce líbila a příští rok se zapojíme znovu.

Rád bych poděkoval těm, bez kterých by akce nedopadla úspěšně a pomohli mi – paní učitelce Švárové (za nápad i pomoc s organizací úklidu a gramatickou stránku šifer), Němejcové (za tvorbu otázek z tělesné výchovy a jejich konečnou úpravu), panu učiteli Pavlovičovi (za roznes, uchycení i kontrolu), Štěrbíkovi (za tvorbu cizojazyčné otázky) a třídě 8. C (za možnost vyzkoušet na nich část šifer pro mladší ročníky) a Technickým službám Strakonice (za odvoz pytlů).

Josef Němec

Fotografie z akce k naleznutí ve fotogalerii zde.

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd