5. května 19:12

Klaudie

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Sportovní soutěže » Coca-Cola Cup - 1. kolo

Zařazeno do kategorie Sportovní soutěže • aktualizováno 6. prosince 2016

Coca-Cola Cup - 1. kolo

Coca-Cola Cup - 1. kolo

Po vítězství v předkole této soutěže postoupilo družstvo naší školy do 1. kola. V něm nás čekala družstva ZŠ TGM Blatná, ZŠ TGM Písek a ZŠ Smetanova Vimperk. Posledně jmenovaná škola svou účast odřekla, takže její zápasy byly kontumovány stavem 0:3.

Náš tým nastoupil v prvním zápase proti ZŠ TGM Blatná a v prvních 15 minutách se hrálo téměř výlučně na polovině soupeře. Bohužel jsme tento úvodní tlak nedokázali přetavit v kýžený gól. Ve zbytku utkání se již hra vyrovnala a i soupeř se více osmělil, takže práci měl již i Petr Lukeš v naší brance. Remízový výsledek 0:0 tak dával ještě šanci do dalšího zápasu proti ZŠ TGM Písek. Sportovní třídy kopané z Písku však byly kvalitativně o stupeň výš než zbývající školy. K vývoji zápasu přispěl i nešťastný gól hned v 1. minutě zápasu, který určil ráz utkání. Kombinační hra soupeře byla nad naše síly a výsledek 0:6 tomu odpovídal. Vzhledem k výsledku vzájemného zápasu Blatné a Písku (1:5) skončilo naše družstvo na skóre na 3. místě. Mrzí mě, že jsme nedokázali během 80 minut na hřišti vstřelit gól, přesto bych rád vyzdvihl některé hráče za bojovnost. V brance i přes obdržené góly nás držel Petr Lukeš, v obraně si odehráli své Jakub Solař a Jirka Pavelka. Z mého pohledu byl tentokrát nejlepším hráčem na hřišti Dan Suchý, který hrál spolehlivě v záloze i ve druhém zápase v obraně. Za bojovnost chválím Pepu Kočovského, v útoku se mi nejvíce líbil Dan Jarolím, který platil svou výškou a rychlostí. Bojovní byli také Ondra Bambásek a Standa Němejc, jejich čas však přijde ještě v dalších letech. Dále nastoupili Lukáš Petřík, Adam Pojsl, Jirka Poisl, Denis Kučera, Petr Hokynář, Martin Šíma a Radim Šulc.

Mgr. Radek Sosna V pátek 7. 10. 2016 se fotbalové družstvo chlapců naší školy zúčastnilo předkola Coca-Cola Cupu v kopané. Hrálo se v Cehnicích, každý zápas na 2 x 20 minut s 10 minutovou přestávkou, a našimi soupeři byli, kromě domácí ZŠ a MŠ Cehnice, také hráči Gymnázia Strakonice. Počasí bylo zamračené a trávník mokrý a místy zabahněný, ale regulérní pro všechna družstva.

V prvním zápase turnaje jsme narazili na Gymnázium Strakonice. Po počátečním vyrovnaném průběhu jsme ke konci prvního poločasu začínali mít více ze hry, častěji míč na kopačkách a naše mírná převaha vyvrcholila gólem ve 14 minutě, jehož autorem byl Stanislav Němejc. Ani ve druhém poločase jsme neponechali nic náhodně a brankami Jakuba Solaře (27. minuta) a Martina Šímy (36. minuta) jsme nakonec zvítězili 3:0. Již během zápasu se vystřídalo všech 15 hráčů, aby zbyly síly i do dalšího zápasu.

V něm jsme nastoupili proti domácí ZŠ Cehnice a pouze prvních 10 minut bylo napínavých. Pak si naši hráči na hřišti otevřeli střelnici a na konci zápasu byl stav 9:0 (góly: Pepa Kočovský 3, dále Dan Jarolím, Lukáš Petřík, Jirka Poisl, Standa Němejc, Radim Šulc a Petr Hokynář). Z dalších hráčú se na hřišti vystřídali Jirka Pavelka, Dan Suchý, Adam Pojsl, Ondra Bambásek a Filip Vaněček. Jedinou kaňkou tak bylo vyloučení Petra Hokynáře, který si neodpustil řeči na rozhodčího a byl vyloučen.

Nejlepším hráčem z mého pohledu byl Jakub Solař, který vybojoval a udržel mnoho míčů ve středu hřiště a dokázal i s rozmyslem přihrát, v záloze byl velmi šikovný i Dan Suchý, v brance velmi spolehlivě zachytal Petr Lukeš, v útoku se nejvíce prosadil 3 gólový Pepa Kočovský a obranu řídil Jirka Pavelka. Pochvalu za výborný výkon, velkou snahu a bojovnost však zaslouží všichni. Dík patří i asistentce trenéra Nikole Němejcové. Přeji družstvu mnoho štěstí a úspěchů v dalším kole této soutěže, které si svým výkonem vybojovali.

Mgr. Radek Sosna

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd