28. března 20:19

Soňa

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Sportovní soutěže » Krajské finále ve florbalu - bronzový úspěch

Zařazeno do kategorie Sportovní soutěže • aktualizováno 20. února 2018

Krajské finále ve florbalu - bronzový úspěch

Krajské finále ve florbalu - bronzový úspěch

V tělocvičně ZŠ Školní v Kaplici se konalo krajské finále ZŠ ve florbalu kategorie III. (6.- 7. třídy). Do tohoto finále postoupili vítězové okresních kol. Hrálo se systémem „každý s každým“ na 10 minut hrubého času (poslední minutu se při přerušení zastavoval čas). Naši školu reprezentovali: Filip Žilák, Tomáš Velek (gólmani), Jakub Straka („C“), Ondřej Sládek, Jan Kučera, Šimon Šíma, Matěj Mikeš, Samuel Drančák, Martin Walter, Lukáš Vaněček, Rudolf Prušák, Luboš Homolka a Richard Kubíček. V prvním zápase jsme výborně začali a svého soupeře ze ZŠ Větrná JH jsme v prvních 3 minutách takřka k ničemu nepustili. V celém zápase jsme vedli a až těsně před koncem se soupeři podařilo vyrovnat na konečných 2:2 (góly Kučera, Sládek). V druhém zápase jsme narazili na ZŠ Grunvaldova ČB, která má sportovní hokejové třídy a podlehli jsme jasně 0:3. Chuť jsme si spravili hned v dalším zápase, kde jsme porazili domácí ZŠ Školní Kaplice 1:0 (Kučera). Naším nejlepším se nakonec stal zápas proti ZŠ Soběslav, kdy jsme po dramatickém průběhu nakonec těsně vyhráli 3:2 (Drančák, Kubíček, Sládek). V předposledním zápase jsme nastoupili proti ZŠ Fantova Kaplice. Opět jsme v zápase vedli 1:0 (Drančák), soupeři se však podařilo vyrovnat na konečných 1:1. Ze hřiště jsme odcházeli se sklopenými hlavami, protože vítězství bylo již blízko. Vidina vysněného konečného 3. místa se nám začala vzdalovat. V závěrečném zápase jsme totiž nastoupili proti dosud neporaženému a suverénnímu týmu ZŠ Vimperk a podlehli jsme hladce 0:3, kdy nám zodpovědnost a chtění až příliš svazovaly ruce. Čekali jsme tak na výsledky ostatních zápasů. Před posledním zápasem jsme věděli, že v náš prospěch hraje pokud Soběslav porazí ZŠ Fantova Kaplice nebo sehrají remízu a Kaplice nedá více než 2 góly. Průběh zápasu nás udržoval v naději. Soběslav po celý zápas vedla o jednoho nebo dva góly. Přesně minutu před koncem však Kaplice vyrovnala na 4:4, což nás odsouvalo na celkové 4. místo. Soběslav v poslední minutě ještě dokázala pátým gólem (a pro nás bronzovým) strhnout vedení na svou stranu a tak jsme se mohli radovat z medailí a poháru za konečné 3. místo.

Velký dík patří všem hráčům, kteří se o tento úspěch zasloužili rovným dílem (střídali jsme rovnoměrně dvě pětice a jeden hráč vždy odpočíval spolu s náhradním brankářem) i tatínkům, kteří neváhali nás přijet povzbudit i na tak velkou vzdálenost. Úspěch je větší o to, že jsme měli nejmenší věkový průměr ze všech družstev (většina našich hráčů jsou šesťáci a nastupovali i proti některým osmákům). Sesbírali jsme tak cenné zkušenosti, které doufám v příštím roce zúročíme takřka ve stejné sestavě.

Fotky z turnaje zde

Mgr. Radek Sosna

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd