26. dubna 05:37

Oto

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Sportovní soutěže » RF SLZŠ v basketbalu - bronzová děvčata

Zařazeno do kategorie Sportovní soutěže • aktualizováno 16. května 2018

RF SLZŠ v basketbalu - bronzová děvčata

RF SLZŠ v basketbalu - bronzová děvčata

Republikové finále SLZŠ v basketbalu se konalo v Děčíně ve dnech 25. – 26. 4. 2018. Sjelo se sem 6 nejlepších týmů chlapců a děvčat, kteří si postup vybojovali v okresních, krajských a oblastních kolech. Mezi nimi i družstvo děvčat ZŠ Dukelská Strakonice, které nastoupilo v sestavě Karolína Baloušková, Vendula Samcová, Jolana Chylíková, Natálie Breibischová, Tereza Soukupová, Klára Masopustová a Simona Hurská. V lehce oslabené sestavě (kvůli termínové kolizi s M ČR kategorie U14), ale s velkým odhodláním, jsme do Děčína přijeli těsně před slavnostním zahájením. Už to bylo velkým zážitkem ve výborné atmosféře, včetně zpěvu státní hymny, které se ujal místní gymnaziální sbor.

Vlastní turnaj začal souboji ve skupinách. Naše děvčata narazila nejprve na FZŠ Praha, kterou zcela suverénně porazila výsledkem 53:11, po poločase 35:0. Další zápas proti ZŠ Tišnov byl již mnohem těžší. Po poločase jsme ještě vedli, nakonec se od nás však odvrátilo střelecké štěstí a konečný výsledek 30:35 znamenal, že jsme druhý den nastupovali do semifinále proti nejlepšímu celku z druhé skupiny, kterým byla ZŠ Javorník. I v semifinále jsme podali velmi bojovný výkon a v poločase ještě s favoritem a pozdějším vítězem celého turnaje drželi krok (15:23). Druhá polovina zápasu již vyzněla zcela pro soupeře a konečný výsledek zněl 45:26.

Postoupili jsme tak do boje o konečné 3. místo se ZŠ Litoměřice. Opět se nám podařil výborný začátek a po úvodních dvou čtvrtinách jsme vedli 17:5. Ve třetí části jsme však vyšli střelecky naprázdno a soupeř začal dotahovat. V závěrečné čtvrtině přidala Karolína Baloušková 2 body z trestných hodů a taktickou hrou jsme již vítězství nepustili, i když výledek 19:17 byl až příliš těsný. O to větší radost byla po skončení utkání.

Večer na konci prvního hracího dne se konali dovednostní soutěže dvojic. Naše družstvo reprezentovaly Karolína Baloušková a Tereza Soukupová a vedli si výborně. Ve vyřazovacím pavouku se postupně dostaly až do finále, ve kterém se jim podařilo také zvítězit, takže strakonické barvy bylo vidět i v této All Star Game soutěži. Navíc se i Tereza Soukupová dostala do 5 členného All star týmu, který vybírali trenéři jednotlivých družstev.

Děvčata tak po zásluze byla odměněna velkým pohárem za 3. místo a bronzovými medailemi. Všem děvčatům blahopřeji a děkuji za vynikající reprezentaci naší školy nejen na hřišti, ale i mimo něj. Velký dík patří i p. uč. Martínkovi, který děvčata dostal až do tohoto republikového finále v Děčíně.

Finálové zápasy a vyhlášení živě vysílala ČT sport, nástup holek na vyhlášení 2:05:25, předávání medailí 2:14:48

video zde

Výsledky jednotlivých zápasů nejdete zde

Mgr. Radek Sosna

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd