26. dubna 17:09

Oto

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Informace » Výměnný pobyt – tentokrát ve Strakonicích

Zařazeno do kategorie Informace • aktualizováno 9. srpna 2018

Výměnný pobyt – tentokrát ve Strakonicích

Výměnný pobyt – tentokrát ve Strakonicích

V týdnu od 21. do 25. května proběhlo na naší škole plánované setkání žáků se švýcarskými kamarády z Lengnau. Po více než ročním dopisování jsme se konečně dočkali. V pondělí odpoledne dorazila skupina 26 žáků ze země helvétského kříže na prostranství pod Hvězdou, kde již na ně čekali jejich kamarádi, aby poskytli přístřeší, dobrou stravu i spoustu nevšedních zážitků. Program byl po celý týden velmi bohatý.

V úterý se konal společný výlet do Sušice. V Offparku si žáci vyzkoušeli dovednosti v lezení i sjezdu na koloběžkách. Krásné odpoledne završili prohlídkou zříceniny hradu Rabí.

Ve středu jsme našim kamarádům ukázali Prahu. Nezapomenutelné momenty přinesla historická procházka hlavním městem, návštěva rozhledny na Petříně i tamního bludiště. Konečná zastávka v Palladiu byla pak pomyslnou třešinkou na dortu.

Ve čtvrtek si švýcarští žáci měli možnost prohlédnout naši krásně vyzdobenou školu a nasát českou školní atmosféru okořeněnou projektovým dnem plným zajímavých vystoupení i událostí. Po prohlídce našeho města pak poprvé v životě poobědvali ve školní jídelně (ve Švýcarsku jídelny ve školách nemají). Odpoledne změřili své znalosti o České republice v zeměpisném kvízu. Následující sportovní odpoledne přineslo překvapivé výsledky. V závěrečném mezistátním fotbalovém utkání naši borci překvapivě podlehli švýcarskému týmu 4:12. Důležité je, že se všichni dobře bavili. Snad jim to příští rok ve Švýcarsku natřeme.

V pátek ráno nastalo rozloučení, při kterém došlo i na slzičky. Není ale třeba truchlit, vždyť příští školní rok se znovu všichni setkáme!

Závěrem bychom chtěly co nejsrdečněji poděkovat všem kolegům i kolegyním, kteří nám pomohli s organizací. Dík patří také panu řediteli, který celou akci umožnil a podpořil, dále také třídám 9. M i 6. A. V neposlední řadě děkujeme rodičům, kteří se postarali o neméně zajímavý mimoškolní program a poskytli jídlo i nocleh. Bez spolupráce všech bychom tuto akci nikdy neuskutečnily.

Zapsaly Mgr. K. Brabcová, Mgr. J. Bedlivá

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd