20. dubna 13:24

Marcela

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Sportovní soutěže » Battlefield 2018 - pocta statečným.

Zařazeno do kategorie Sportovní soutěže • aktualizováno 9. srpna 2018

Battlefield 2018 - pocta statečným.

Battlefield 2018 - pocta statečným.

Battlefield 2018 - pocta statečným je název branné soutěže pro žáky II. stupně ZŠ, pořádané Československou obcí legionářskou, KVV Moravskoslezkého kraje a ve spolupráci s lanovými centry PROUD.

Celostátní kolo této soutěže se letos uskutečnilo v Ostravě v Industriálním parku, tedy mezi vysokými pecemi a jinými zařízeními těžkého průmyslu, pro Ostravsko tak typické. Letošní ročník byl tematicky zaměřen na operaci Anthropoid, tedy přípravu a průběh atentátu na R. Heydricha. Vlastní soutěži předcházel startovní úkol, po jeho splnění již družstva mohla vyrazit na plnění úkolů na stanovištích. Během 3 hodinové soutěže měli jednotlivá družstva za úkol plnit rozličné úkoly z oblasti tělesné připravenosti (lanové překážky, lezecká stěna, převracení traktorové pneumatiky, výdrž ve svisu apod.), různých dovedností (chůze na dvojlyžích, střelba ze vzduchovky, boj s laserovými zbraněmi, střelba vodní pistolí na cíl, hod granátem z různých poloh na cíl, jízda na kole s házením na cíl, luštění kódů, zdravověda a první pomoc) znalostí (test, topografie). Mezi jednotlivými úkoly měla družstva za úkol sbírat kódy a celkovým kódem pak otevřít truhlu s pokladem, za což byly odměněny tučným přídělem bodů.

A jak se vedlo našemu družstvu? Bylo složeno ze žáků 9. B a bojovalo ve složení Dominik Kacovský (kapitán), Anna Dubová, Jakub Solař, Josef Kočovský, Daniel Suchý a Radim Šulc. Po ukončení soutěže jsme čekali celkem optimisticky na vyhlášení výsledků. Po vítězství v krajském kole byla však konkurence mnohem větší a hlavně vyrovnanější. Nakonec rozhodl jeden chybějící kód, který našemu družstvu chyběl k otevření truhly s pokladem. Tyto body v celkovém hodnocení chyběly, pokud by se povedlo i tento úkol splnit, umístili jsme se ještě výš než na konečném 14. místě.

Díky celému týmu Dukla army, kteří výborně reprezentovali celou školu. Myslím, že prožité zážitky jsou nezapomenutelné. Děkuji i paní učitelce Křišťanové za výběr týmu. Pevně doufám, že jsme založili novou tradici, ve které budeme na naší škole pokračovat i v dalších letech.

Fotky z akce zde

Mgr. Radek Sosna Na výstavišti v Českých Budějovicích se v pátek 26.5. konal 3. ročník krajské branné soutěže "Zvedněme děti od počítačů" v rámci projektu POKOS (příprava občanů k obraně státu). Z naší školy se letos premiérově zúčastnilo družstvo tvořené žáky 9.B (4 chlapci, 1 dívka, 1 náhradník). Náplní soutěže bylo plnění úkolů na stanovištích (střelba ze vzduchovky, překonávání provazové překážky, určování azimutu, první pomoc, raftování a mnoho dalších). K našemu velkému, a velmi milému, překvapení se naše družstvo umístilo na 1. místě v kategorii II. stupně ZŠ a tím si zajistilo postup do celostátního finále, které se uskuteční v Ostravě ve čtvrtek 7.6.2018.

Držte nám palce!

Mgr. Radek Sosna

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd