23. dubna 20:26

Vojtěch

Jídlo

Navigace

Odkazy

Bakaláři Microsoft Teams Školní program Plán akcí Harmonogram školního roku
Fénix - školní časopis
Ocenění SCIO

Partneři

Strakonický deník

Puzzle

3, 2, 1.

Návštěvnost

TOPlist

Nedávno jsme spustili nový web ZŠ Dukelská Strakonice. Zjistili jsme, že právě používáte prohlížeč Internet Explorer 6, pro který se nám to ale bohužel nepovedlo dokonale vyladit. Je tedy docela dost možné, že vám některé moderní prvky naší stránky nebudou fungovat. Byli bychom rádi, kdybyste přešel na novější verzi tohoto prohlížeče, abyste mohl náš nový web využít naplno. Děkujeme za pochopení a těšíme se na Vaši další návštěvu v již aktualizovaném prohlížeči.

ZŠ Dukelská Strakonice » Sportovní soutěže » RF OV 2021 v Brně s účastí družstva naší školy

Zařazeno do kategorie Sportovní soutěže • aktualizováno 18. října 2021

RF OV 2021 v Brně s účastí družstva naší školy

RF OV 2021 v Brně s účastí družstva naší školy

Vyvrcholením celoročního snažení účastníků Sazka olympijského víceboje (SOV) je republikové finále Odznaku všestrannosti. Již po několik let probíhá vždy na začátku září v Brně. Po velmi úspěšných účastech jednotlivců (R. Prušák, J. Holá) v minulých letech se letos RF zúčastnilo premiérově celé družstvo naší školy.

Družstvo tvoří vždy 4 děvčata a 4 kluci narození v rozmezí ročníků 2011 až 2007 (každý ročník musí být zastoupen alespoň jedním závodníkem) a do nominace naší školy se dostali Alžběta Holá (7.M), Julie Bartáčková (6.C), Andrea Vlčková, Beáta Brandová (obě 5.D), Jakub Vanda (8.B), Matthew Fiche (8.D), František Sklář (6.A) a Ondřej Sajfríd (5.A).

Soutěžilo se jak v soutěži družstev, tak i v jednotlivých ročnících jednotlivců v deseti disciplínách (první den hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici, skok přes švihadlo, běh na 60m a skok do dálky, druhý den trojskok snožmo, kliky, leh-sed, hod míčkem a závěrečná volitelná disciplína, kde si většina zvolila běh na 1000m a Bětka Holá plavání).

Družstvo v závěrečném součtu všech disciplín obsadilo konečné 45. místo (5. z jihočeských škol), což je vzhledem k mládí účastníků našeho družstva, a také k premiérové účasti všech, velmi hezké umístění (celkem se soutěže zúčastnilo 73 škol z celé ČR, včetně sportovních škol či škol sportovně zaměřených).

Ještě více pak potěšily výsledky v jednotlivcích, kde dokázala Beáta Brandová vybojovat ziskem 5 551 bodu krásné 5. místo ve svém ročníku s minimální ztrátou 11 bodů na čtvrté, resp. 23 bodů na třetí místo. Medaile byla tedy hodně blízko!!! K nejlepším Beátiným disciplínám patřily běh na 1000 m, kliky a leh-sed. Velmi dobře si vedla také Alžběta Holá, která ve svém ročníku obsadila 13. místo (nejlepší disciplíny plavání, kliky, shyby), Julie Bartáčková obsadila 24. místo (nejlépe v běhu na 1000m, běhu na 60m a v klicích) a Andrea Vlčková 27. místo (nejlépe ve skoku do dálky a v hodu medicinbalem). V každém ročníku se zúčastnilo na 50 – 60 závodnic. A jak si vedli kluci? Nejlépe z nich Ondřej Sajfríd, který ve svém ročníku skončil 16. (nejlépe v trojskoku, švihadle a v klicích), František Sklář v celkovém zúčtování obsadil 20. místo ve svém ročníku (nejlépe v běhu na 1000m, klicích a shybech), Matthew Fiche 71. místo (1000m, leh-sed) a Jakub Vanda 89. místo (kliky). Poslední dva jmenovaní v suverénně nejpočetněji obsazené kategorii.

Kromě závodění jsme si všichni užili nocování na VŠ kolejích, stravování v menze a na stadionu a bohatý doplňkový program (focení ve fotokombajnu, na kůži dočasně nastříkaná loga projektu, zombing koule, veslařský trenažer, jízda na handbiku, basketbal na vozíčku, prohlídka výzbroje Armády a Policie ČR - viz foto). Obrovským zážitkem je vždy společný slavnostní nástup závodníků, příslušníků Armády ČR a Policie ČR, učitelů a současných i dřívějších olympioniků za zvuků státní hymny, kdy děti vytvořily obrovské olympijské kruhy a učitelé zkratku SOV.

Našemu družstvu fandil Roman Bílek, účastník OH 2008 v Pekingu a pětinásobný mistr ČR v chůzi na 50 km. Všichni olympionici se svorně a ochotně podepisovali dětem a rozdávali své fotky s podpisy při pravidelných autogramiádách a při disciplínách přidávali i dobré rady. Páteční program pak tradičně zakončila exhibice olympioniků, a příslušníků AČR a Policie ve vybraných disciplínách Odznaku všestrannosti, kde byli k vidění např. Hana Horáková (basketbal), Pavel Buráň (cyklistika), Marek Švec (zápas), Lucie Šafářová (tenis) a jiní. Závody prohlásil za zahájené bronzový olympionik z Tokia 2020 (a brněnský rodák) šermíř Alexander Choupenitch. Letošní novinkou byla také spolupráce s Národní mincovnou, která mladým závodníkům připravila vybojované odznaky ve formě památečných kovových mincí (diamant, zlatý, stříbrný a bronzový odznak).

Chceme všem našim závodníkům moc poděkovat za předvedené výkony, za zápal, s jakým přistupovali k jednotlivým disciplínám, a za výbornou reprezentaci naší školy. V tak silné konkurenci jsme dosáhli maxima možného. Doufáme, že odměnou žákům nebylo jen věnované triko a bidon, ale hlavně obrovské množství zážitků, které si z Brna odvezli. Za návrat domů patří velký dík i Ondrovu tatínkovi, který se nabídl a ve svém volnu nás přepravil z Brna zpět do Strakonic. Pevně věříme, že na tyto úspěchy navážeme i v dalších letech.

Fotky, článek o akci a výsledky závodu ZDE

Fotky našich závodníků ZDE

Mgr. Pavla Sosnová a Mgr. Radek Sosna – garanti SOV

Levá část patičky ZŠ Dukelská, ul. Dukelská 166, Strakonice II 386 01 • 383 313 230 • posta@dukelska.strakonice.czRSSProhlášení o přístupnosti • Vytvořil Jan Veselý
Jídlo

Jídelníček

Na nejbližší dobu není naplánováno žádné jídlo!

Na nejbližší dobu není
naplánováno žádné jídlo!

Doln část
Návštěvní kniha

Návštěvní knihy

Vstup do oficiální návštěvní knihy »

Dodržujte prosím pravidla slušného chování!

Vstup do neoficiální návštěvní knihy »

Tuto knihu využijte, pokud se Váš příspěvek netýká školy (chcete si vyměnit zkušenosti s nějakou gamesou, chcete jen tak něco napsat, jestli to funguje... atd.).

E-mail

Pošta

Přihlásit se na školní e-mail

Schránka důvěry

Kvíz

Kvíz

Kvíz je momentálně uzavřen!

E-mail Kvíz Baltík Suplování Návštěvní kniha Stránky tříd